Poster maker
Fotocollage
Annoteer
Online Kleuren
Nep Chat App
Foto aanpassen
Meer

Veelgestelde Vragen

Wat is het maximale aantal woorden dat een woordenwolk kan bevatten?
1500
Hoe kan ik korte zinnen gebruiken zodat ik twee of drie woorden dicht bij elkaar toon?
U kunt gewoon de Woordenlijst bewerken en korte zinnen invoeren in de Woord kolom of je kunt woorden in je invoerdocument verbinden met een ~ teken zoals dit: dit~is~een~zin. Via Opties kun je dan bepalen of een woordgroep horizontaal (spatie) of verticaal (nieuwe regel) moet worden weergegeven.
Waarom zijn al mijn woorden in kleine letters getekend?
Wanneer je woorden uit een document of webpagina extraheert, zie je de optie Negeer hoofd/kleine letters. Deze optie is standaard ingeschakeld. Negeer hoofd/kleine letters betekent dat als het document de woorden Lorem, lorem en LOREM bevat, één woord (lorem) in kleine letters wordt weergegeven, met een weging van 3.
Schakel Negeer hoofd/kleine letters uit om onderscheid te maken tussen woorden in hoofdletters en kleine letters.
Waarom verschijnen sommige (stop)woorden uit een document niet in de woordwolk?
Wanneer je woorden uit een document of webpagina extraheert, zie je de optie Negeer stopwoorden. Als deze optie is ingeschakeld, worden veelgebruikte, maar onbelangrijke woorden, zoals de, en of of genegeerd.
Als je deze woorden wilt weergeven, schakel je Negeer stopwoorden uit in het venster Woorden extraheren.
Ik zie de melding X woorden, Y niet getekend. Wat betekent dat? Waarom worden niet alle woorden getekend?
Het is een ingewikkeld proces om alle woorden in de door jou gekozen wolkvorm te passen. We doen ons best om alle woorden te laten passen, maar dat lukt niet altijd. Als niet alle woorden passen (Y niet getekend), verplaats dan de Dichtheid schuifknop naar links totdat de niet getekend melding verdwijnt.
Hoe kan ik een woordwolk zonder specifieke vorm maken, die de gehele beschikbare ruimte vult?
Klik in het Vorm » Kies vorm menu op de knop Vormloos.
Hoe verander ik de achtergrondafbeelding van de vorm van mijn wordcloud?
Je kunt dit veranderen via het Vorm » Vorm opties menu. Vink Teken vormmasker aan of uit om de vorm-achtergrond te tonen. Je kunt daar ook de kleur van de vorm veranderen en de ondoorzichtigheid van de vorm instellen.
Hoe krijg ik een transparante achtergrond achter mijn woordwolk?
Klik in de menubalk op Bestand » Woordwolk achtergrond. Selecteer het tabblad Kleur. Open de kleurenkiezer en klik dan op het schaakbordpatroon, tenslotte op Ok.
Bewaar de woordwolk vervolgens als PNG afbeelding (JPG ondersteunt immers geen transparantie).
Wat gebeurt er met documenten die ik upload naar woordwolk.nl?
We slaan je document tijdelijk op om de woorden erin te kunnen tellen. Als dit is gebeurd, wordt je document onmiddellijk van onze server verwijderd. In de praktijk wordt je document meestal niet langer dan een seconde op onze server bewaard.
Het verwerken van de woordenlijst en het tekenen van de woordwolk vindt allemaal plaats in je browser (volledig client side).
Hoe kan ik de grootte van een bepaald woord wijzigen?
De grootte van een woord in de woordwolk is evenredig met het aantal keren dat het woord voorkomt in de ingevoerde tekst. In de woordenlijst kun je die frequentie zien en wijzigen. Bewerk de woordenlijst en verhoog de frequentie om een woord te vergroten.
Hoe geef ik een woord een specifieke kleur?
Klik op Woordenlijst » Bewerk. Zorg ervoor dat de kolom Kleur zichtbaar is (als dat niet zo is, klik dan op Toon/verberg kolom » Kleur). Klik nu op de kleur cel achter het woord dat je wilt kleuren. Een kleurkiezer zal verschijnen waar je een kleur voor het woord kunt kiezen.
Ik wil sommige/alle woorden in de woordwolk klikbaar maken.
Klik Woordenlijst » Bewerk. Maak de URL kolom zichtbaar: Toon/verberg kolom » URL. Nu kun je URL's invoeren voor de woorden die je klikbaar wilt maken.
Je kunt het resultaat downloaden als HTML image map via Bestand » Opslaan als afbeelding (zowel als ), kies .HTML imgmap. Als je het HTML-bestand dat je hier downloadt, opent, zullen de woorden in de woordwolk aanklikbaar zijn.
Welke Office documenten kan ik uploaden om een woordwolk te maken?
We ondersteunen de volgende MS Office documenten: .doc, .docx, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx.
Hoe kan ik woorden uit een OpenOffice- of LibreOffice-document extraheren?
Exporteer je document naar PDF en upload dat PDF-bestand (Woordenlijst » Extraheer woorden uit PDF document).
Ik wil graag een woordwolk opslaan om later te bewerken.
Je kunt een .wcld2 bestand opslaan via Bestand » Opslaan (.wcld2). Dit bestand kan op een later tijdstip worden geopend via Bestand » Open (.wcld2). Je woordwolk wordt dan geladen voor verdere bewerking.
Kan ik een woordwolk op aangepaste grootte maken?
Ja dat kan, via Bestand » Canvas grootte. De maximum breedte en hoogte is 2000px. Je kunt een afbeelding met nog hogere resolutie downloaden (tot 5000x5000px) via Bestand » Opslaan als afbeelding .
Kan ik de woordwolk voorzien van een eigen achtergrond?
Ja dat kan, je kunt je eigen achtergrondafbeelding uploaden. Klik op Kleuren. Sleep dan de achtergrondafbeelding die je wilt gebruiken naar het kader onder Achtergrondafbeelding of klik op bladeren….
Hoe kan ik een woordenwolk maken met speciale tekens, pictogrammen of emoticons?
Wij ondersteunen UTF8-symbolen. Je kunt alle Unicode-symbolen gebruiken voor het maken van woordwolken. Om symbolen te vinden, ga naar UTF8icons.com. Kopieer het symbool dat je wilt gebruiken en plak het in de woordenlijst hier.
Zijn er beperkingen in het gebruik van mijn eigen woordwolken?
De woordwolken die je maakt zijn van jou en mag je gebruiken zoals je zelf wilt. Voel je echter vrij om Woordwolk.nl credit te geven en ons zo groter te maken. Je mag de woordwolk zelfs commercieel gebruiken.
Kan ik Woordwolk.nl embedden of de code krijgen?
Nee. Het is niet toegestaan onze woordwolk generator te kopiëren of te distribueren.
Welke apparaten kan ik gebruiken om gebruik te maken van Woordwolk.nl?
Onze site kan gebruikt worden met elke moderne browser op PC, Mac, Tablet of Telefoon.